Προχωρημένο Θεραπευτικό Ταϊλανδέζικο Μασσάζ

Προχωρημένο και πολύ Θεραπευτικό Μασάζ με πολλές διατάσεις, βαθειές πιέσεις αλλά δυνατές, βασισμένο στο στύλ του Master Pichest.

Αυστηρά θεραπευτικό και για παντός είδους παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων.

Το μασάζ αυτό εκτελείται από τον Νίκο Χριστοδούλου και τον Γιώργο Χριστοδούλου όπου και οι δυό το διδάσκουν. Ο Νίκος το Θεραπευτικό του επίπεδο και ο Γιώργος το παραδοσιακό.

Ο Νίκος έχει πολύχρονη και πολύ βαθειά εμπερία στις παθήσεις τις σπονδυλικής στήλης. Η προσέγγισή του είναι αυστηρά θεραπευτική και για παντός είδους παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων.

Ο Γιώργος δουλεύει θεραπευτικά αλλά με πάρα πολύ ήπιο τρόπο. Η δουλειά του είναι κατάλληλη για σώματα που είναι ευαίσθητα και θέλουν πάρα πολύ προσεκτική δουλειά.

H παραδοσιακή Ταϊλανδέζικη μάλαξη (Thai Yoga Massage, που συχνά αναφέρεται και ως παθητική Yoga) αποτελεί ένα σύνολο τεχνικών που αναπτύχθηκε στη νοτιοανατολική Ασία πριν από 2500 χρόνια. Οι τεχνικές αυτές εφαρμόζονται προκειμένου να διεγείρουν και να εξισορροπήσουν τη ροή της ενέργειας στα βασικά κανάλια που διατρέχουν το σώμα και να ενισχύουν τις εσωτερικές δυνάμεις αυτοΐασης, με πρωταρχικό σκοπό την αποκατάσταση της ψυχοσωματικής ισορροπίας.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω δυναμικών αλλά απαλών πιέσεων κατά μήκος των ενεργειακών γραμμών (sen) αλλά και παθητικών διατάσεων, οι οποίες απελευθερώνουν το σώμα από νευρικές και μυϊκές εντάσεις, ενεργοποιούν την κυκλοφορία αίματος και λέμφου, αποτοξινώνουν τους ιστούς ενώ παράλληλα βελτιώνεται η ελαστικότητα και η ευελιξία του σώματος. Η πίεση που ασκείται από τον θεραπευτή είναι ελεγχόμενη και πάντα σύμφωνα με το επίπεδο αντοχής του δέκτη ώστε το αποτέλεσμα να μην αποφέρει δυσφορία αλλά ανακούφιση. Παράλληλα εφαρμόζονται τεχνικές διατάσεων παρόμοιες με αυτές της γιόγκα, αλλά και ποικίλες μορφές πιέσεων του θεραπευτή χρησιμοποιώντας διάφορα μέλη του σώματός του (όπως δάκτυλα, παλάμες, αγκώνες και πόδια).

Πρόκειται για ένα χαλαρωτικό αλλά ταυτόχρονα και τονωτικό μασάζ καθώς βελτιώνει μεταξύ άλλων τη λειτουργία του νευρικού και κυκλοφορικού συστήματος, θεραπεύει μακροχρόνιους τραυματισμούς και μυϊκούς πόνους, επανασυνδέοντας την ενέργεια του σώματος, του μυαλού και του πνεύματος. Επίσης βασίζεται στην επικοινωνία δότη και δέκτη μέσα από τον συγχρονισμό των αναπνοών, που ως στόχο έχει την αρμονική και αποτελεσματική εκτέλεση των ασκήσεων.

Το συγκεκριμένο μασάζ γίνεται σε στρώμα στο πάτωμα, δεν περιλαμβάνει λάδια ενώ ο δέκτης είναι ντυμένος με άνετα ρούχα.