ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΑΣΑΖ🌹

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του παγκόσμιου οργανισμού υγείας τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου.
Στην Ελλάδα περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι χάνουν ετησίως την ζωή τους ενώ παγκόσμιος ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιαγγειακά προβλήματα.
Η βασικότερη αιτία βρίσκετε στην αθηρωματική πλάκα που σαν πουρί καλύπτει σταδιακά τα τοιχώματα των αγγείων με αποτέλεσμα το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Οι παράγοντες είναι αρκετοί και άμεσα συνδεδεμένοι μεταξύ τους. Η έλλειψη άσκησης η κακή διατροφή και η συσσωρευμένη κούραση κατέχουν την πρώτη θέση, ενώ έρευνες απέδειξαν ότι η καρδιά μας είναι γεμάτη συναισθήματα που επηρεάζουν την λειτουργία της.

Ένας άλλος παράγοντας είναι η πίεση που δημιουργεί το καθημερινό άγχος η έντονη προσπάθεια για επιτυχία και τα δυσάρεστα αλλά και ευχάριστα γεγονότα που επιβαρύνουν με την σειρά τους έντονα το καρδιαγγειακό σύστημα με άμεσα πολλές φορές αποτελέσματα.
Η θεραπευτική δράση του μασάζ δηλαδή οι χειρισμοί που εφαρμόζονται από ένα άτομο σε κάποιο άλλο με σκοπό την άμεση ή έμμεση ίαση ήταν γνωστό από τα αρχαία χρόνια.
Στην Ινδία εφάρμοζαν τεχνικές μασάζ οι μητέρες στα νεογέννητα παιδία τους για να ξεπεράσουν το άγχος της γεννάς. Στην Ιαπωνία χρησιμοποιούσαν το μασάζ σαν αντίδοτο για το συσσωρευμένο άγχος της μάχης. Στα Ελληνικά Ασκληπιεία η μάλαξη αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της θεραπευτικής τέχνης.
Το μασάζ λειτουργεί ολιστικά δηλαδή σε σωματικό επίπεδο μέσω της δράσης του στην μείωση της αρτηριακής πίεσης την αύξηση της λεμφικής κυκλοφορίας και της δράσης στους βιοχημικούς μηχανισμούς του σώματος.
Σε συναισθηματικό επίπεδο μέσω της ανθρώπινης επαφής θεραπευτή, ασθενή και του συμβουλευτικού έργου του πρώτου.
Σε νοητικό επίπεδο μέσω των αισθητήριων πληροφοριών που δημιουργεί το άγγιγμα και της συγκέντρωσης του νου σε αυτές τις πληροφορίες χαλάρωσης απελευθερώνοντας το μυαλό και αφήνοντας το να ξεκουραστεί και να αποβάλει ασθενείς σκέψεις.
Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει το σώμα να ξεμπλοκάρει από μυϊκά προβλήματα – φλεγμονώδεις καταστάσεις – προβλήματα σπονδυλικής στήλης και οστών γενικότερα – δυσκοιλιότητα - υψηλή αρτηριακή πίεση – αθλητές και άτομα που κάνουν σωματική και νοητική υπερπροσπάθεια – προβλήματα περιόδου γυναικών λόγο υπερβολικού άγχους και γενικά καταστάσεις που οφείλονται σε σωματικό νοητική κόπωση, έλλειψη άσκησης και μη φυσικού τρόπου διαβίωσης.
Κλειστε τώρα ραντεβού στον Χώρο μας και γεμίστε Ευδαιμονία, Γαλήνη, χαλάρωση σε Ψυχή και Σώμα 🌹